Heta arbeten

BACKDRAFT brandskydd AB

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Heta arbeten (nästa tillfälle 19 aug)

Försäkringsbolagens säkerhetsföreskrifter kräver att brandskyddsansvariga och brandvakter samt personer som utför brandfarliga Heta Arbeten är utbildade och har ett certifikat.

Heta arbeten är ett samlingsnamn för arbete som kan medföra gnistbildning eller uppvärmning som kan orsaka brand.

Om utbildningen

Vår utbildning i Heta Arbeten följer Brandskyddsföreningens utbildningsupplägg och ger deltagaren kunskap och behörighet för att ansvara för, bevaka samt utföra ”Heta arbeten".


Våra utbildare har instruktörsbevis utfärdat av Brandskyddsföreningen samt lång erfarenhet av praktiskt arbete inom brandsäkerhet. Våra utbildare har sin yrkesbakgrund inom svensk räddningstjänst.


Efter avslutad utbildning med godkänt resultat utfärdas Brandskyddsföreningens certifikat som gäller i fem år.


Kursinnehåll

  • Definitioner för Heta Arbeten
  • Ny norm kommer att gälla från 2015
  • Hur arbetet ska vara organiserat
  • Förberedelser
  • Organisation vid arbete med tätskikt


Mål och upplägg

Utbildningens mål är att ge deltagaren behörighet att utföra heta arbeten. Utbildningen genomförs under 7 lektionstimmar (7x40 minuter). Priser för utbildningen är 2950:-/person.


Utbildningstillfällen

Kontakta oss gärna för utbildningsdatum, priser etc. Ring, maila eller fyll i ett formulär genom attt klicka  här.

Exempel på heta arbeten är bland annat svetsnig, lödning eller skärning. Alla dess kan orsaka brand och den som utför ett sådant arbete måste hha ett giltigt certifikat.

Det finns en uppsjö med olika krav och säkerhetsregler när det gäller heta arbeten. Alla dessa och lite till går vi igenom under utbildningen.

Copyright BACKDRAFT brandskydd AB

Telefon: 070 - 315 51 12

Mail: info@backdraftbrandskydd.se