HLR med def

BACKDRAFT brandskydd AB

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

HLR med Defibrillator

Forskning har visat att en smabb behandling med defibrillator avsevärt ökar chansen att överleva ett plötsligt hjärtstopp.

Vi kallar det för hjärtstopp men egentligen har inte hjärtat stannat, det befinner sig dock i ett elektriskt kaos.

Om utbildningen

För vissa typer av hjärtstopp, exempelvis kammarflimmer minskar chansen till överlevnad med cirka 10 procent för varje minut som går. En tidig defibrillering (behandling med strömstöt) är därför viktig. I strävan att minska den tiden finns nu defibrillatorer (även kallat hjärtstartare/AED) att köpa till företag och andra större anläggningar som exponeras för risken att få ett hjärtstopp i närheten av sina lokaler.


Vår utbildning i D-HLR (hjärt- och lungräddning med defibrillator), ger deltagaren utökade kunskaper i hur man praktiskt genomför behandling med hjärtstartare i kombination med hjärt- och lungräddning.


Vi har lång erfarenhet av praktiskt arbete på olycksplatser och våra utbildare har sin yrkesbakgrund inom svensk räddningstjänst eller ambulanssjukvård.


Kursinnehåll

  • Repetition, grundläggande hjärt- och lungräddning
  • Kontroll av livstecken
  • 2-livräddarteknik med andningsmask
  • Praktisk träning av att utföra behandling med defibrillator i kombination med hjärt- och lungräddning
  • Utökad scenarioträning på övningsdockor.
  • Att lägga en person i stabilt sidoläge


Mål och upplägg

Utbildningens syfte är att ge deltagaren de kunskaper som krävs för att känna sig trygg att i händelse av ett hjärtstopp utföra behandling med hjärtstartare i kombination med hjärt- och lungräddning. Utbildningen genomförs under tre timmar.


Utbildningstillfällen

Kontakta oss gärna för utbildningsdatum, priser etc. Ring, maila eller fyll i ett formulär genom attt klicka  här.

Tiden från larm till ambulansen kommer är ofta för lång när det gäller hjärtstopp. Därför finns hjärtstartare på många arbets- och offentliga platser.

Du kanske tror att det är svårt att använda en defibrillator men det är ganska enkelt. Defibrillatorn är väldigt smart berättar för dig precis vad du ska göra.

Copyright BACKDRAFT brandskydd AB

Telefon: 070 - 315 51 12

Mail: info@backdraftbrandskydd.se