HLR

BACKDRAFT brandskydd AB

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

HLR - Hjärt- och lungräddning

Försäkringsbolagens säkerhetsföreskrifter kräver att brandskyddsansvariga och brandvakter samt personer som utför brandfarliga Heta Arbeten är utbildade och har ett certifikat.

I Sverige drabbas varje år cirka 10 000 personer av plötsligt hjärtstopp utanför sjukhus.

Om utbildningen

Vår utbildning i HLR ger deltagaren kunskap hur man praktiskt ska genomföra HLR samt hur man kontrollerar livstecken. Vi har lång erfarenhet av praktiskt arbete på olycksplatser och våra utbildare har sin yrkesbakgrund inom svensk räddningstjänst eller ambulanssjukvård.


Kursinnehåll

  • Kontroll av livstecken på en person
  • Praktisk träning av att genomföra hjärt- och lungräddning (inklusive introduktion i hjärtstartare/AED (Automatic External Defibrillator)
  • Att lägga en person i stabilt sidoläge
  • Hur hanteras ett luftvägsstopp
  • HLR på barn


Mål och upplägg

Utbildningens syfte är att ge deltagaren kunskap hur han/hon ska agera vid ett hjärtstopp. Utbildningen genomförs under 2 timmar.


Utbildningstillfällen

Kontakta oss gärna för utbildningsdatum, priser etc. Ring, maila eller fyll i ett formulär genom attt klicka  här.

Genom att omedelbart tillkalla hjälp och starta hjärt-lungräddning ökar chansen för överlevnad 2-3 gånger jämfört med om ingenting görs förrän ambulansen kommer.

Det finns en uppsjö med olika krav och säkerhetsregler när det gäller heta arbeten. Alla dessa och lite till går vi igenom under utbildningen.

Copyright BACKDRAFT brandskydd AB

Telefon: 070 - 315 51 12

Mail: info@backdraftbrandskydd.se